ByggDialogs AkademiKontakt
ByggDialogs AkademiKontakt

Utvecklingsorienterad inköpsansvarig

Gillar du att göra goda affärer, hitta hållbara lösningar och vill vara med och skapa samhällsnytta i byggbranschen? ByggDialog är ett expansivt och modernt byggföretag som förra året omsatte över 3 mdkr, och vi fortsätter att ha stark tillväxt. Då vår nuvarande inköpsansvarige tar en ny roll internt söker vi en ny inköpsansvarig som vill vara med och utveckla och driva vårt inköpsarbete framåt. Inköpsarbetet i företaget står för en betydande del av vår omsättning, och rollen är en strategiskt viktig funktion som är avgörande för vår fortsatta framgång.

Som inköpsansvarig är du ansvarig för att leda och utveckla ByggDialogs process inom strategiska inköp, projektinköp och importinköp. Rollen innebär att säkerställa konkurrenskraftiga priser till rätt kvalitet, samt ett kontinuerligt arbete med utveckling av vår leverantörsbas.

Du jobbar tvärfunktionellt och kommer vara involverad i flertalet av våra byggprojekt i både projekteringsfasen och genomförandefasen. Det innebär kontakter och samarbeten både internt och externt. I rollen ingår även avtalsförhandlingar samt att utföra omvärlds- och leverantörsmarknadsanalyser. Du ansvarar också för utveckling av affärssystem kopplat till inköpsprocesser.

Det är en självständig roll där du kommer vara en viktig nyckelfunktion i att effektivisera och förbättra våra processer och arbetssätt. Vi är inne i en positiv förändringsprocess i vårt inköpsarbete och utvecklingspotentialen är stor.

Vem söker vi?

Det är fördelaktigt om du har jobbat i byggbranschen som projekt-/entreprenadingenjör med arbetsuppgifter kopplat till kalkyl och inköp eller i liknande roll ute på byggprojekt där du haft kontakt med olika yrkesgrupper. Erfarenheter av strategiska inköp i någon form är också meriterande.

Erfarenhet från byggbranschen är dock inget krav.

Det är fördelaktigt om du är högskole- eller civilingenjör och har en kombination av utbildning/erfarenheter inom teknik och ekonomi, eller annan utbildning som är lämplig för tjänsten. Allra viktigast är dock dina personliga egenskaper.

Du är en jordnära, driven och utvecklingsorienterad person som är van att arbeta självständigt och trivs med att ta eget ansvar. Minst lika viktigt är att du är lyhörd, prestigelös och har förmågan att bygga goda relationer. Du behöver vara strukturerad och nytänkande kring upphandlingsfrågor, noggrann samt kunna se till både helheten (strategisk) och kunna gå in i detaljer (analytisk). Du har ett kommersiellt intresse i kombination med intresse för tekniska lösningar, och är inte rädd för att ta diskussioner med leverantörer i inköpsfrågor. Att hantera flera projekt och arbetsuppgifter parallellt är inga problem för dig. Du har lätt för att prioritera och skifta fokus mellan arbetsuppgifter om så krävs. Då ByggDialog är ett värderingsstyrt företag bör du också dela våra värderingar. Läs mer på www.byggdialog.se.

Placering
Du utgår från något av våra kontor i Göteborg, Karlstad eller Stockholm. Arbetet innebär också en hel del resor till våra övriga byggprojekt runtom i landet.

Tjänstebil ingår i tjänsten.

Tillträde 
Snarast under hösten 2022

Ansökan 
Intervjuer och urval sker löpande, så tveka inte att söka tjänsten redan idag.

Frågor?
Har du frågor om tjänsten, kontakta Fabian Edeland, inköpsansvarig, tel. 010-459 89 79

Andra frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Lena-Kajsa Höglind, personalchef tel. 010-459 88 04.

Kort fakta om oss 
ByggDialog är ett byggentreprenadföretag som är specialiserade på partnering i byggprojekt. För oss är det viktigt att det vi bygger är meningsfullt och hållbart. Därför bygger vi främst samhällbärande byggnader som skolor, sjukhus och industrier. Med kompetenta, engagerade medarbetare leder och organiserar vi hela bygg- och partneringprocessen redan i tidigt skede, för att sedan ta totalentreprenadansvaret för projektering och genomförande. Vi har kontor i Stockholm, Göteborg och huvudkontor i Karlstad. ByggDialog startade 2007 och har idag ca 280 anställda och en omsättning på drygt 3 mdkr.

Besök oss gärna på Instagram @byggdialog_ab för att få en inblick i vår vardag och
www.byggdialog.se

Ansök här